ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

 

Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι.
  • Τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε σε πολλά νερά. Τα στραγγίζουμε και τα ροδίζουμε με λάδι.
  • Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρονται με ρύζι.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΨΑΡΙΚΑ

Πώς καταψύχονται τα ψάρια

Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ