ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

 

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1½ φλιτζάνι κρασί άσπρο (αρετσίνωτο)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μάραθο χοντροκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τις σουπιές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και το κρασί. Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά (μέχρι να πιουν το ζουμί τους).
  • Προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το μάραθο.
  • Σιγοβράζετε για άλλα 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι.
  • Προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τις σουπιές.
  • Συνεχίζετε το βράσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Καλή σας όρεξη!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΨΑΡΙΚΑ

Πώς καταψύχονται τα ψάρια

Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ