ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

 

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 2-3 ξερά μικρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 ντομάτες μικρές
  • 100 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
  • αλατοπίπερο
  • 1-2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  • Πλένετε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνετε.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε τις μπριζόλες.
  • Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σωτάρετε για 5 λεπτά.
  • Σβήνετε με το κρασί.
  • Σιγοβράζετε για 20 περίπου λεπτά γυρίζοντας συχνά τις μπριζόλες.
  • Αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι.
  • Προσθέστε λίγη μουστάρδα και 1-2 κουταλιές κρέμας γάλακτος. Ανακατεύετε τη σάλτσα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Σερβίρετε με άσπρο ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ