ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Υλικά (για 4-6 άτομα):
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- χοντρό αλάτι
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα)
- 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες)
- 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 κουτ. τσαγιού κύμινο (σκόνη)
- 1/4 κουτ. τσαγιού μπαχάρι
- 1/2 κουτ. τσαγιού κανέλα (σκόνη)
- 1/2 κουτ. τσαγιού κόλιαντρο
- 1 κουτ. τσαγιού πάπρικα
- 1/4 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γραμ.
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ντοματοχυμό
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού (125ml) νερό
- 1 3/4 φλιτζ. τσαγιού (430ml) κόκινο ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού (90 γραμ.) μαύρες ελιές κομμένες στα τέσσερα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού (90 γραμ.) πράσινες ελιές κομμένες στα τέσσερα
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κουτ. τσαγιού ζάχαρη
- πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια 2.5 εκ., τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 30 λεπτά.
- Ξεπλένετε τα κομμάτια μελιτζάνας με κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε τα κομμάτια μελιτζάνας και τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα τα βγάζετε από το τηγάνι.
- Ζεσταίνετε το έξτρα λάδι στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε το μοσχαράκι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει. Έπειτα το βγάζετε από το τηγάνι.
- Βάζετε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν ενώ παράλληλα τα ανακατεύετε.
- Προσθέτετε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια το μοσχαράκι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και μαγειρεύετε ανακατεύοντάς τα για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε τις ντομάτες τεμαχισμένες με το ζουμί τους, τον ντοματοχυμό, το νερό και το κρασί και τα ανακατεύετε. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένο το καπάκι για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας που και που.
- Ρίχνετε και τα κομμάτια μελιτζάνας στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά ακόμα (μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα και το μοσχαράκι).
- Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τις ελιές, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο για νοστιμιά και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να ζεσταθούν και αυτά.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...