ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΖΥΓΟΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά:
- 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα
- 8 ντομάτες μέτριες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 ποτήρια κοκ. κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- δαφνόφυλλο
- ρίγανη
- ελάχιστο λάδι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και από τις δυο μεριές.
- Κόβουμε σε φέτες τις μισές ντομάτες και σκεπάζουμε το κρέας, ενώ τις άλλες μισές τις αλέθουμε στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες που απλώσαμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Στο τέλος ρίχνουμε το κρασί και ελάχιστο λάδι.
- Το ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα , έχοντάς το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, που το βγάζουμε 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...