ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ
Υλικά :
- 1 1/5 κιλό χοιρινό μπούτι κομένο σε μικρά κοματάκια (κύβους)
- 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
- 1 κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
- 2 μέτρια κρεμύδια κομένα σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ ή ουίσκι
- ελαιόλαδο
- 250 γρ. κασέρι ή ρεγκάτο
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση :
Με ρύζι , πουρέ ή πατάτες τηγανιτές .
Πολύ νόστιμο. Θα με θυμηθείτε !!!!!!!!!
- Πλένουμε το κρέας , το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε λίγο απο το τηγάνι να ροδίσει
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμύδια ροδέλες και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά
- Εν συνεχεία προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κοματάκια χοιρινού και το κονιάκ ...
- Αφήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το φαγητό να βράσει και αφού εχει το χοιρινό σχεδόν ψηθεί ρίχνουμε το φαγητό σε ενα πήλινο ή και πυρέξ (εαν δεν έχουμε πήλινο ) προσθέτουμε το τυρί κομένο σε μικρούς κύβους και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ακόμα μέχρις ώτου λίωσει το τυρί και βράσει ικανοποιητικά το κρέας.
Με ρύζι , πουρέ ή πατάτες τηγανιτές .
Πολύ νόστιμο. Θα με θυμηθείτε !!!!!!!!!
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...
T-bone steak σε κρεβάτι από κρεμμύδια
Υλικά (για κάθε T-bone steak): 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες χοντρούτσικες λίγο φρέσκο βούτυρο 1 T-bone steak φυσικά αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε...