ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

 

Υλικά:
  • 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
  • 5-6 πατάτες
  • 3 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε χοντρές ροδέλες.
  • Προσθέτετε αλάτι και ρίγανη, στρώνετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω βάζετε τις μπριζόλες.
  • Κόβετε τις πιπεριές όπως για πίτσα και τις ντομάτες ροδέλες. Στρώνετε πρώτα τις πιπεριές και μετά τις φέτες ντομάτας πάνω στις μπριζόλες και αλατίζετε ελαφρά.
  • Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200C για περίπου 45 λεπτά.
  • Βγάζετε το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ και περιχύνετε το φαγητό με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
  • Συνεχίζετε το ψήσιμο αυξάνοντας τη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.
Σημείωση: Δεν χρειάζεται να προστεθεί ελαιόλαδο στο φαγητό επειδή οι συγκεκριμένες μπριζόλες είναι αρκετά λιπαρές. Αν θέλετε, μπορείτε αφαιρώντας τις μπριζόλες από το πυρέξ να ψήσετε λίγο ακόμα τις πατάτες για να ροδίσουν και να ρουφήξουν το ζουμάκι από το κρέας. Λίγο κίτρινο τυράκι πάνω στις πατάτες δεν είναι καθόλου κακή ιδέα;

Καλή όρεξη!

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ