ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ Η ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 γλώσσες (ψάρι)
- 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
- 1 πατάτα
- 1 κολοκυθάκι
- 10 γραμ. πράσο ή κρεμμύδι
- 100 γραμ. μαρούλι
- 50 γραμ. καρότα
- 3 φύλλα λάχανο
- 50 γραμ. σπανάκι
- ¼ ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- 50 γραμ. μαύρη τρούφα ή φρέσκα
μανιτάρια πορτσίνι
Εκτέλεση:
Συνταγή: Eleonora Deider Monaco (Νάπολη)
- Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Καθαρίζουμε την πατάτα και τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ
λεπτά φετάκια.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και
προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τα λαχανικά από το σκεύος αλλά αφήνουμε τα υγρά,
τοποθετούμε τις γλώσσες (χωρίς το δέρμα τους) προσθέτουμε το
λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά γυρίζοντας μία
φορά.
- Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο σκεύος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και
συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Συνταγή: Eleonora Deider Monaco (Νάπολη)
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια τηγανητά
Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι
Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια στα κάρβουνα
Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...