ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
CALZONCELLI ΤΡΟΥΦΑΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

 

Υλικά (για 4 άτομα):

Για την πάστα :
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι.
Για την γέμιση:
  • 200 γρ. κρέας ελαφιού
  • 100 γρ. στήθος πάπιας
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο σέλινο
  • 1 αβγό
  • 60 γρ. λευκή τρούφα Tuber magnatum Pico ή κρέμα άσπρης τρούφας Boscovivo
  • 50 γρ, τριμμένη παρμεζάνα
  • Μοσχοκάρυδο για γεύση
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 12 φύλα φασκόμηλου
  • 1 ματσάκι βότανα (δενδρολίβανο, φασκόμηλο, Θυμάρι)
  • Κόκκινο Κρασί
Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε το αλεύρι σε μαρμάρινη επιφάνεια, κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά αργά μεταξύ τους μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Τα σκεπάζουμε με ένα καθαρό ύφασμα και τα αφήνουμε για 1 ώρα σε δροσερό μέρος.
  • Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε ελαφρά σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρέας του ελαφιού και της πάπιας, τα οποία τα έχουμε επίσης κόψει σε μικρά κομμάτια (των 3 cm περίπου), τα σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε λίγο κόκκινο κρασί.
  • Όταν το κρέας μαγειρευτεί και δεν έχουν μείνει καθόλου υγρά, τότε το ψιλοκόβουμε σαν κιμά και προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, την τριμμένη παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και την τρούφα ή την κρέμα τρούφας.
  • Ανοίγουμε την πάστα σε φύλλο και την κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 5 cm περίπου. Στο κέντρο του κάθε κύκλου τοποθετούμε λίγο από το μείγμα και το διπλώνουμε στη μέση, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους και δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα μαγειρεύουμε τα «Calzoncelli» σε αλατισμένο νερό. Τα σερβίρουμε με λιωμένο βούτυρο και φασκόμηλο.
Συνταγή: Claudio Borbiero (Βενετία)

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι

Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ