Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα
εντόσθια και το μελάνι τους. Τις πλένετε και τις κόβετε σε κομμάτια αν
είναι μεγάλες. Βάζετε στην άκρη 3-4 σακουλάκια μελάνι.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να
απορροφήσει τα υγρά τους (χωρίς όμως να σας μαυρίσει). Ρίχνετε τις
σουπιές, ροδίζετε από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, ανακατεύετε, σκεπάζετε με το καπάκι
και σιγοψήνετε για 40-45 λεπτά.
- Ανοίγετε την κατσαρόλα, ρίχνετε τα μελάνια, το αλάτι, το κρασί,
ανακατεύετε ζωηρά με ένα πιρούνι και συνεχίζετε το ψήσιμο του
φαγητού με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 20-25 λεπτά μέχρι
να ψηθούν οι σουπιές εντελώς και να μείνουν μόνο με το λάδι
τους.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...