ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΨΑΡΙ (ΤΟΝΟΣ, ΞΙΦΙΑΣ, ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά (για 6 άτομα):
- 1 κιλό ψάρι φιλέτο (τόνος ή
ξιφίας ή
συναγρίδα)
- 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- χυμό ενός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζετε
το ψάρι αφού προηγουμένως το έχετε
στρώσει σε ταψί.
- Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετείτε μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τις
υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε και τις σκορπίζετε γύρω από το ψάρι.
- Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνετε με το
ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180
βαθμούς.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...