ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΚΑΣΟΠΙΤΑ

 

Υλικά:
  • 1 βιτάμ
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κιλού φέτα
  • αλεύρι (όσο πάρει)
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
  • Στο ρηχό ταψί της κουζίνας λιώνουμε το βιταμ σε θερμοκρασια 50C.
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη ως εξής: Χτυπάμε με σύρμα τα 3 αυγά, το γάλα, τη σόδα, το αλάτι και αφού διαλυθούν προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα.
  • Βγάζουμε το ταψι με το λιωμένο βιτάμ από τον φούρνο και ρίχνουμε την ζύμη. Εαν είναι σωστά ρευστή θα απλωθεί στο ταψί ως λεπτή μεμβράνη. Το μυστικό είναι να είναι λεπτή.
  • Από πάνω τρίβουμε με το χέρι την φέτα σε χοντρούτσικα κομμάτια.
  • Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και περιχύνουμε την πίτα.
  • Ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
Συνοδεύει τέλεια παγωμένη μπύρα.

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κρέπες

Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα

Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ