ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΣΠΡΙΑ
ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Υλικά:
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβύθια ήδη βρασμένα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού πράσα ψιλοκομμένα
- 2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 1 λουκάνικο χωριάτικο (απλό ή με πράσο) κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τρίμμα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο (θα βγάλουν λίπος και τα λουκάνικα).
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά περίπου.
- Αν κατά την διάρκεια του ψησίματος δούμε ότι το φαγητό δεν έχει υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βρασμένο νερό, ή καλύτερα λίγο βραστό ζουμί από τα ρεβύθια.
- Στο τέλος, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε την φέτα.
Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...
Φακές Μουτζέντρα
Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...
Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...