ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΣΠΡΙΑ
ΦΑΚΕΣ ΜΟΥΤΖΕΝΤΡΑ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες
- 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι
- 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Σερβίρετε τις φακές με μαύρο ψωμί, τομάτα, ελιές μαύρες Βόλου και γιαούρτι!
- Βράζετε τις φακές για 20 περίπου λεπτά, αλλάζετε το νερό, και προσθέτε 3 φλιτζανάκια ζεστό νερό.
- Προσθέτε το ρύζι , το αλάτι (περίπου μία κουταλιά του γλυκού) και ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν μαζί για 10 περίπου λεπτά, να ψηθούν τα υλικά και να αποροφηθεί το νερό.
- Βάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι (για να μείνει λευκό το ρύζι), και κλείνουμε την κατσαρόλα με πετσέτα.
- Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε τηγάνι με σκέπασμα τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά να γλυκάνουν.
- Μόλις γίνει και αυτό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια στις φακές, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σερβίρετε τις φακές με μαύρο ψωμί, τομάτα, ελιές μαύρες Βόλου και γιαούρτι!
Φακές Μουτζέντρα
Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...
Φασόλια μαυρομάτικα με άγρια χόρτα
Υλικά: 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 1 κιλό χόρτα διάφορα του αγρού 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να 3 σκελ. σκόρδο 1 κουτ. πελτέ ντοματας αλάτι, πιπέρι μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση:...
Λουβί με τα λάχανα
Υλικά: 3 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα (λουβιά) ένα μεγάλο λάχανο (δεν ξέρω πως το λένε στην κοινήν ελληνικήν, νομίζω μούσμουλο; αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει. Είναι αυτό που χρησιμοποιείται και στους...