ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΣΠΡΙΑ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΦΑΚΕΣ
Υλικά:
- 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
- 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια)
- ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση (αγοραστέ ολόκληρο κομμάτι και κόψτε το σε κύβους)
- 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 πιπεριές κόκκινες (κομμένες σε μέτρια κομμάτια)
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 5 ντομάτες τριμμένες (προτιμήστε της, είναι η εποχή τους τώρα)
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- Ελάχιστη κανέλλα (μια πρέζα αρκεί)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι μαύρη μουστάρδα σε κόκκους (προαιρετικά) ή 1 κουταλιά μουστάρδα καυτερή
- Φύλλα δάφνης για γαρνίρισμα
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
**Aν χρειαστεί περισσότερο χρόνο να μαλακώσουν οι φακές, εννοείται ότι τις βράζετε παραπάνω.
Απαραίτητο συμπλήρωμα, ο σκουρόχρωμος μπάτλερ για να σερβίρει τις Αφρικάνικες φακές, χε χε!
Καλή Όρεξη!
- Τσιγαρίζετε το μπέικον και με το λίπος* που θα βγάλει τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τις φακές, ένα λίτρο νερο και αφήνεται να πάρει μια βράση.
- Πετάτε το πρώτο νερο, σουρώνετε τις φακές και τις ξαναρίχνεται με μίση κούπα ελαιόλαδο για να τσιγαριστούν όλα τα υλικά μαζι για 1-2 λεπτά.
- Σβήνεται με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, το καρότο, και τόσο νερό όσο να καλύψουν τις φακές για να βράσουν και να μείνει και ζουμάκι στο τέλος (περίπου 3-5 ποτήρια νερό).
- Μόλις πάρει βράση προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και την μουστάρδα.
- Αφήνεται να ψηθούν για μίση ώρα** περίπου σε μέτρια φωτιά και σερβίρεται με 1-2 φύλλα δάφνης για γαρνίρισμα.
**Aν χρειαστεί περισσότερο χρόνο να μαλακώσουν οι φακές, εννοείται ότι τις βράζετε παραπάνω.
Απαραίτητο συμπλήρωμα, ο σκουρόχρωμος μπάτλερ για να σερβίρει τις Αφρικάνικες φακές, χε χε!
Καλή Όρεξη!
Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...
Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...
Φασόλια μαυρομάτικα με άγρια χόρτα
Υλικά: 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 1 κιλό χόρτα διάφορα του αγρού 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να 3 σκελ. σκόρδο 1 κουτ. πελτέ ντοματας αλάτι, πιπέρι μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση:...