Εκτέλεση
- Πλένετε τη φακή και τη βάζετε με μπόλικο νερό στην κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει μια βράση, σουρώνετε τη φακή και αλλάζετε το νερό πάλι με βραστό νερό.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι.
- Οταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε το λάδι, τη ντομάτα, τη δάφνη και το αλάτι.
Σερβίρετε με όσο ξύδι θέλετε.
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...