Εκτέλεση
Βάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τις πατάτες (καθαρισμένες αλλά ολόκληρες), τα καρότα, το κρεμμύδι (καθαρισμένο αλλά ολόκληρο) και τον μαϊντανό. Βράζετε σε μέτρια-προς-δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Χωρίς να διακόψετε το βρασμό, βγάζετε απο την κατσαρόλα και μεταφέρετε σε πιατέλα την κότα, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι. Σκεπάστε την πιατέλα με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν ρίχνετε το κριθαράκι στον ζωμό που έχει απομείνει και αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο. Στο μεταξύ...
ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει πηχτή μαρέγκα. Συνεχίζετε να χτυπάτε και προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού. Οταν το μίγμα γίνει ομογενές προσθέτετε και τους κρόκους και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κιτρινωπή κρέμα.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, σβήνετε το μάτι και ρίχνετε το αυγολέμονο αμέσως στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου και η σούπα είναι έτοιμη.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή για πρώτο πιάτο. Μετά, για κυρίως πιάτο σερβίρετε την πιατέλα με το κοτόπουλο και τα περιφερειακά του.
Καλή όρεξη και καλή χώνεψη!
Και τις πιο εγκαρδιες ευχές για συμφιλίωση Βουλαρίμπας-Γιατρού (αν βέβαια δεν το κάνουν επίτηδες για να μας ψαρώσουν όλους...)
Αστραπόγιαννος
Βάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τις πατάτες (καθαρισμένες αλλά ολόκληρες), τα καρότα, το κρεμμύδι (καθαρισμένο αλλά ολόκληρο) και τον μαϊντανό. Βράζετε σε μέτρια-προς-δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Χωρίς να διακόψετε το βρασμό, βγάζετε απο την κατσαρόλα και μεταφέρετε σε πιατέλα την κότα, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι. Σκεπάστε την πιατέλα με αλουμινόχαρτο. Κατόπιν ρίχνετε το κριθαράκι στον ζωμό που έχει απομείνει και αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο. Στο μεταξύ...
ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει πηχτή μαρέγκα. Συνεχίζετε να χτυπάτε και προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού. Οταν το μίγμα γίνει ομογενές προσθέτετε και τους κρόκους και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κιτρινωπή κρέμα.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, σβήνετε το μάτι και ρίχνετε το αυγολέμονο αμέσως στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου και η σούπα είναι έτοιμη.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή για πρώτο πιάτο. Μετά, για κυρίως πιάτο σερβίρετε την πιατέλα με το κοτόπουλο και τα περιφερειακά του.
Καλή όρεξη και καλή χώνεψη!
Και τις πιο εγκαρδιες ευχές για συμφιλίωση Βουλαρίμπας-Γιατρού (αν βέβαια δεν το κάνουν επίτηδες για να μας ψαρώσουν όλους...)
Αστραπόγιαννος
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...