Εκτέλεση:
Υ.Σ. Το αλάτι το βάζουμε αφού έχουν βράσει τα ρεβύθια και πριν το αλεύρι. Επίσης, η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται απο πόσο πηχτό θέλουμε το φαγητό. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια πηχτή, χυλωμένη σούπα.
- Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον και μετά τα ανακατεύουμε με 2 κουταλάκια σόδα και τα αφήνουμε να σταθούν 15-20 λεπτά.
- Τα ξεπλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τα να φύγουν κάμποσα φλούδια.
- Τα βάζουμε να βράσουν και μετά από 10-15 λεπτά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το λάδι. Τα βράζουμε ως ότου μαλακώσουν τελείως. (Το βράσιμο μπορεί να γίνει και στη χύτρα ταχύτητας).
- Σ'ένα πιάτο χτυπάμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού να γίνει ένας λείος χυλός και παίρνοντας ζουμί από το φαγητό που βράζει το προσθέτουμε στο πιάτο με το χυλό συνεχίζοντας το χτύπημα (σαν αβγολέμονο). Όταν γίνει αρκετό το μείγμα του λεμονιού, το αδειάζουμε στη κατσαρόλα με το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο.
Υ.Σ. Το αλάτι το βάζουμε αφού έχουν βράσει τα ρεβύθια και πριν το αλεύρι. Επίσης, η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται απο πόσο πηχτό θέλουμε το φαγητό. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια πηχτή, χυλωμένη σούπα.
Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...
Φακές Μουτζέντρα
Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...
Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...