ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά:
- 1 φύλλο κρούστας,
- 1 κιλό μελιτζάνες,
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο,
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι(για τη γέμιση),
- 150 γρ λάδι(για το φύλλο),
- 1 κρεμμύδι,
- 300 γρ κιμάς,
- 1 δόση μπεσαμέλ
- 2 αυγά,
- 80 γρ φέτα,
- 1 κύβος,
- 60 γρ κεφαλογραβιέρα,
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι,
- αλατοπίπερο
Δυσκολία
μεγάλη
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Kόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε τις σε αλατισμένο νερό για περίπου μιάμιση ώρα (για να ξεπικρίσουν).
- Εν τω μεταξύ ετοιμάστε την μπεσαμέλ.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι. Μετά ρίξτε τον κιμά και τις μελιτζάνες, μαζί με τον κύβο και λίγο νερό.
- Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσουν οι μελιτζάνες.
- Όταν κρυώσει, προσθέστε την μπεσαμέλκαι τα τυριά και μετά τα αυγά, τα οποία έχετε προηγουμένως χτυπήσει με λίγο αλατοπίπερο.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνετε το φύλλο, αφού το λαδώσετε ελαφρά με ένα πινέλο (όχι ζωγραφικής:>). Ρίχνετε το μίγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...