ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΒΡΑΣΗ (ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΙΜΑ)

 

Υλικά:
  • 5-6 ψιλοκομμένα πράσα
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • τριμμένο παξιμάδι
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • κρόκο ενός αβγού
  • μαϊντανό
Εκτέλεση:
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα σε μήκος ενός εκατοστού.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, προσθέτοντας το παξιμάδι, αρκετή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα κρόκο αυγού και μαϊντανό.
  • Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα μπαλάκια του κιμά και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μαζί (προφανώς από εδώ εξηγείται η ονομασία του φαγητού - σύβραση) σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας και λίγο νερό, ώσπου να μαλακώσουν τα πράσα και να ψηθεί ο κιμάς. Δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο.
  • Όταν το φαγητό μείνει μόνο με το λάδι το αβγοκόβουμε.
Σημειώσεις:Το αβγολέμονο εγώ το κάνω χρησιμοποιώντας μόνο δύο κρόκους αυγού και λεμόνι, έτσι δεν μου κόβει ποτέ και κατά περίεργο τρόπο γίνεται πιο σφιχτό. Στο φαγητό πολλές φορές προσθέτω από μόνη μου και λίγο καρότο και άνηθο. Είναι υγιεινότατο και νοστιμότατο.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνάκι με χυλοπίτες

Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ

500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ