από
mathousaliks
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Υλικά:
- 400 γρ.τυρί φέτα
- 300 γρ. κολοκύθι τριμμένο
- 80 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 4 αυγά
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. ξύδι
- 8 γρ. αλάτι
- 5 γρ. πιπέρι άσπρο
- 150 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
Τρίβουμε ωμά τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τη φέτα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε.
Φτιάχνουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο αφού τους αλευρώσουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Σερβίρουμε αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει τη σάλτσα μας στη βάση του πιάτου.
- 80 γρ. ψητή πιπεριά Φλωρίνης λιωμένη και ανακατεμένη με 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
Τρίβουμε ωμά τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τη φέτα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε.
Φτιάχνουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο αφού τους αλευρώσουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Σερβίρουμε αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει τη σάλτσα μας στη βάση του πιάτου.
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...