από john13

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

 

Υλικά:
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα (χωρίς φλούδες) τριμμένη πολύ ψιλά
  • 2 αυγά
  • αλεύρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξύδι μπαλσάμικο
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα βουτάμε στη συνέχεια από τα αυγά που έχουμε ήδη χτυπήσει και τέλος από την αμυγδαλόψιχα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και στραγγίζουμε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.

Για την σάλτσα χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη φέτα και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με τη σάλτσα σε θερμοκρασία δωματίου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ