ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

 

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο
  • λίγο κονιάκ
  • 1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  • Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο στα τέσσερα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Χαράζουμε το κρέας.
  • Ανακατεύουμε το κονιάκ με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε το ξύσμα.
  • Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και προσθέτουμε λίγο στο ταψί.
  • Ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (στους 120 βαθμούς). Κάθε τόσο αλείφουμε το κρέας με το μείγμα πορτοκάλι-κονιάκ.
  • Σβήνουμε όταν το κρέας έχει ψηθεί καλά και έχει σχηματιστεί κρούστα. Δεν χρειάζονται άλλα υγρά, κατεβάζει αρκετά το κοτόπουλο.
Μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες αντινακτές με κόλιαντρο.

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Kοτόπουλο γεμιστό βρασμένο σε μπύρα

Yλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 πακέτο σπανάκι βρασμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κρεμμύδια 10-15 μανιτάρια φρέσκα 10 φέτες μπέικον τριμμένη παρμεζάνα 2-3 κουτάκια μπύρας Εκτέλεση: Πλένουμε τα φιλέτα και τα...

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά: κοτόπουλο σε μερίδες 3/4 του μπουκαλιού της μπύρας αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, περιχύνετε...

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Κοτόπουλο φούρνου με λαχανικά (ολίγον κινέζικο)

Υλικά: 1 κοτόπουλο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 πράσινες πιπεριές, 250 γρ μανιτάρια, 2 κούπες ζωμό από κοτόπουλο, 2 κουτ. σούπας νισεστέ (βλ. γλωσσάρι νισεστές), μισό λεμόνι, 250 γρ γκούντα Ολλανδίας....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ