ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

 

Υλικά:
  • 5-6 φιλέτα κοτόπουλο (εξαρτάται από το ΠΟΣΟΥΣ θα ταϊσουμε, και ΠΟΙΟΥΣ)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές τσίλι (σκόνη)
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 50 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 γραμ. σταφίδες
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι κάρδαμο
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο (τριμμένο)
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • 100 γραμ. πικρή σοκολάτα
  • 100 γραμ. (μισό ποτήρι) ρούμι
  • αλάτι-πιπέρι
  • λάδι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, να δώσει γεύση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι, το κακάο, τα μπαχαρικά, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα, σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα, και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να παρει μια βράση και προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 5-10 λεπτά, και μετά σερβίρουμε (κατά προτίμηση με άσπρο ρύζι).
Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ