ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
MOLE DE POBLANO - ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

 

Υλικά για το κρέας:
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή ανάλογα αν προτιμάτε μόνο στήθος)
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά λαρδί (χοιρινό λίπος, εσείς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο)
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου mulato)
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου ancho)
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου pasilla)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (extra από τις προαναφερθείσες)
  • 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 30-50 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 30-50 γραμ. καβουρντισμένα φυστίκια
  • 30-50 γραμ. σουσάμι
  • ½ κουταλιά κόλιανδρο
  • ½ κουταλιά γλυκάνισο
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 30-50 γραμ. σοκολάτα πικρή (καλύτερα 73% αλλιώς κουβερτούρα)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο, και το βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, και κρατάμε το ζωμό για αργότερα.
  • Λιώνουμε το βούτρο σε ένα τηγάνι και προσεκτικά τηγανίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το βάζουμε στην άκρη και πετάμε το πολύ λίπος που περίσσεψε αφήνοντας μόνο λίγο.
  • Παράλληλα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπερίτσες και τις βάζουμε σε βραστό νερό (περίπου 300 ml-κάτι παράπανω από ένα ποτήρι νερού), να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε στη mulinette (ή σε κάτι παρόμοιο) τις πιπερίτσες αφού μουλιάσουν, με το νερό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη σοκολάτα κτλ κτλ. και τα λιώνουμε όλα μαζί.
  • Βάζουμε το μείγμα-πουρέ στο τηγάνι με το λαρδί και το ψιλο-"τηγανίζουμε" για μερικά λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, μαζί με τη σάλτσα και προσθέτουμε από το ζωμό που έχουμε κρατήσει, τόσο ώστε η σάλτσα να καλύψει το κοτόπουλο. Αφήνουμε για κανένα μισάωρο σε χαμηλή φωτιά, ή μέχρι να είναι τελίως έτοιμο το κοτόπουλο.
Το ιδανικό είναι να αφήσουμε το όλο σύνολο να "δέσουν" οι γεύσεις για 24 ώρες πριν το σερβίρουμε. Όταν φτάσει η ώρα του σερβιρίσματος, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη (αν νομίζουμε ότι χρειάζεται).

Σερβίρουμε με tortilla chips, άσπρο ρύζι, κόκκινα φασόλια και γκουκαμόλε (guacamole - ναι, αυτή τη δροσερή σαλτσούλα με το αβοκάντο).
Καλή φάση, έτσι;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ