από
gianna
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
Υλικά:
- 800 γρ. κολοκύθα κομμένη σε 8 σφήνες καθαρισμένη με βγαλμένους τους σπόρους
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλλα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 φλυτζ. ανάμεικτη κρέμα γάλακτος και
- στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κουτ.σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ανακατέψτε μαζί την κολοκύθα, το λάδι, το κάρδαμο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε λαμαρίνα και ψήστε 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε σε πιατέλα. Ανακατέψτε το σκόρδο με το μείγμα γιαούρτι-κρέμα γάλακτος και περιχύστε την κολοκύθα.
Πασπαλίστε με τα κουκουνάρια και επί πλέον μπούκοβο αν θέλετε και σερβίρετε.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ανακατέψτε μαζί την κολοκύθα, το λάδι, το κάρδαμο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε λαμαρίνα και ψήστε 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε σε πιατέλα. Ανακατέψτε το σκόρδο με το μείγμα γιαούρτι-κρέμα γάλακτος και περιχύστε την κολοκύθα.
Πασπαλίστε με τα κουκουνάρια και επί πλέον μπούκοβο αν θέλετε και σερβίρετε.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...