ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό μπρόκολο (κατά προτίμηση Μπάρμπα Στάθη που είναι ωραίες φουντίτσες)
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο (το μειώνετε αν θέλετε, αλλά εδώ είναι όλο το μυστικό)
  • φέτα (με το μάτι, βλ. εκτέλεση)
  • ρεγκάτο (βλ. εκτέλεση)
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βράζετε το μπρόκολο -όχι νιανιά, να βαστάει- και αφού το στραγγίξετε, το τοποθετείτε σε σειρά σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο πυρέξ και το αλατοπιπερώνετε.
  • Από πάνω πασπαλίζετε με το σκόρδο περασμένο μια γυροβολιά στο μούλτι. Στα κενά που σχηματίζονται, ρίχνετε τυρί φέτα σε κυβάκια. Καλύπτετε έπειτα όλη την επιφάνεια του πυρέξ σας με τριμμένο ρεγκάτο και τέλος περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.
  • Το ψήνετε στο φούρνο στους 170 για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πιει τα υγρά του.
Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, το σερβίρετε και απολαμβάνετε... Αν μείνει, σημαίνει ή ότι κάτι παραλείψατε, ή ότι οι καλεσμένοι σας ήρθαν φαγωμένοι!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ