Εκτέλεση:
- Παίρνουμε το φιλέτο γαλοπούλας ή και κοτόπουλου αν προτιμάτε και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια (μπουκίτσες). Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε σε ένα μπωλ.
- Βράζουμε το μπρόκολο, αλλά προσέχουμε να μη λιώσει.
- Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τη γαλοπούλα.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε πάλι ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμυδάκι. Μόλις σοταριστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και ανακατώνουμε συνέχεια για 2 λεπτά. Αν σας πήξει, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα.
- Μετά ρίχνουμε και την ελαφρώς σοταρισμένη γαλοπούλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Αν θέλετε, μπορείτε να ¨σβήσετε¨ με λίγο λευκό κρασί.
- Στη συνέχεια, σ΄ένα βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο και γύρω γύρω το βρασμένο μπρόκολο.
- Το ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Kοτόπουλο γεμιστό βρασμένο σε μπύρα
Yλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 πακέτο σπανάκι βρασμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κρεμμύδια 10-15 μανιτάρια φρέσκα 10 φέτες μπέικον τριμμένη παρμεζάνα 2-3 κουτάκια μπύρας Εκτέλεση: Πλένουμε τα φιλέτα και τα...
Κοτόπουλο με μπύρα
Υλικά: κοτόπουλο σε μερίδες 3/4 του μπουκαλιού της μπύρας αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, περιχύνετε...
Κοτόπουλο φούρνου με λαχανικά (ολίγον κινέζικο)
Υλικά: 1 κοτόπουλο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 πράσινες πιπεριές, 250 γρ μανιτάρια, 2 κούπες ζωμό από κοτόπουλο, 2 κουτ. σούπας νισεστέ (βλ. γλωσσάρι νισεστές), μισό λεμόνι, 250 γρ γκούντα Ολλανδίας....