Εκτέλεση:
- Βράζουμε ένα στήθος κοτόπουλου σε λίγο αλατισμένο νερό (προσοχή το κρέας να είναι όσο το δυνατόν λευκό) για περίπου 20 λεπτά.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Με τα χέρια μας το χωρίζουμε κατά μήκος των ινών στα πιο μικρά κομμάτια που μπορούμε. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πάλι με τα χέρια ώστε να πάνε παντού.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε μαγιονέζα και κέτσαπ με τέτοια αναλογία ώστε μετά το ανακάτεμα η σως που θα βγει να έχει την πυκνότητα ενός ντρέσινγκ σαλάτας.
- Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα σώμα. Τότε το χύνουμε σε ένα βαθύ μπωλ όπου έχουμε βάλει τις ψύχες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να γίνει και αυτό ομοιόμορφο υλικό.
Φυλάσσεται στο ψυγείο και σερβίρεται κατά προτίμηση κρύο.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...