Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα στήθη μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (περίπου 1 ώρα).
- Μόλις κρυώσουν ελαφρά, αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα ξεψαχνίζουμε με τα χέρια.
- Τοποθετούμε τα κομματάκια του κοτόπουλου σε βαθύ γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες (al dente) και τις προσθέτουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο.
- Ψιλικόβουμε τη γκούντα και το ζαμπόν σε τετράγωνα κομματάκια και τα προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος, προσέχοντας το μείγμα των ζυμαρικών και του κοτόπουλου να μην είναι πολύ ζεστό και λιώσουν τα κομματάκια του τυριού.
- Πασπαλίζουμε το μείγμα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε, στολίζουμε τη σαλάτα με τα βρασμένα αβγά κομμένα σε λεπτές φέτες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...