από base

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σάλτσα ντομάτας 70 γρ.
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Όταν ο κιμάς μας είναι έτοιμος, διαλύουμε τη σάλτσα σε ένα ποτήρι νερό και τη ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο και αφήνουμε να πιεί το νερό του.

Όταν ο κιμάς μείνει με την σάλτσα του σουρώνουμε το κριθαράκι και το ρίχνουμε στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε να ενώθουν τα υλικά.

Σερβίρουμε το φαγητό μας με γιαούρτι.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ