ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Υλικά γιά μία δόση:
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο (καλαμποκέλαιο είναι προτιμότερο)
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλάκι ξύδι
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τips:
- Χτυπάμε πρώτα στο multi για 1 λεπτό (και λιγότερο) όλα τα παραπάνω και κρατάμε το 1/2 από το λάδι.
- Ανοίγουμε το multi, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ξαναχτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Τips:
- Αν θέλουμε η μαγιονέζα μας να ασπρίσει κι άλλο προσθέτουμε 1 κουταλάκι νερό και χτυπάμε για λίγο
- Με βάση την παραπάνω δοσολογία μπορούμε ανάλογα να κάνουμε άπειρη ποσότητα
- Μια φορά που την έκανα με ελαιόλαδο δεν ήταν κακή, λίγο βαριά ίσως.
- Για την παρασκευή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοιχτό mixer και να ρίχνουμε το 1/2 λάδι του τέλους λίγο-λίγο καθώς θα αναδεύεται η μαγιονέζα.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...