ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

 

Υλικά γιά μία δόση:
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο (καλαμποκέλαιο είναι προτιμότερο)
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε πρώτα στο multi για 1 λεπτό (και λιγότερο) όλα τα παραπάνω και κρατάμε το 1/2 από το λάδι.
  • Ανοίγουμε το multi, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ξαναχτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Έτοιμη!!!

Τips:
  • Αν θέλουμε η μαγιονέζα μας να ασπρίσει κι άλλο προσθέτουμε 1 κουταλάκι νερό και χτυπάμε για λίγο
  • Με βάση την παραπάνω δοσολογία μπορούμε ανάλογα να κάνουμε άπειρη ποσότητα
  • Μια φορά που την έκανα με ελαιόλαδο δεν ήταν κακή, λίγο βαριά ίσως.
  • Για την παρασκευή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοιχτό mixer και να ρίχνουμε το 1/2 λάδι του τέλους λίγο-λίγο καθώς θα αναδεύεται η μαγιονέζα.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ