ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο
- ελαιόλαδο (όσο θέλετε, ανάλογα με το πόσο λαδερή θέλετε τη
σάλτσα, εγώ θάλεγα μισό ποτηράκι κρασί)
- 1 βαζάκι αντζούγιες (στο λάδι
τους)
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- μπούκοβο ή πιπερίτσα κόκκινη
ψιλοκομμένη
- μαιντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Τέλειο, ορίτζιναλ και νόοοστιμο!
- Βράζουμε το σπαγγέτι μας, al dente
και μόνο!
- Σε ένα (μεγάλο, έχει σημασία) τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και
ψιλοτσιγαρίζουμε το σκόρδο με το μπούκοβο ή
πιπερίτσα χωρίς να το μαυρίσουμε όμως.
- Αδειάζουμε τις αντζούγιες και τις ανακατεύουμε γρήγορα με
σπάτουλα: παρατηρούμε να διαλύονται ως εκ θαύματος και να
γίνονται.. σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με το λάδι, και ρίχνουμε το
λεμόνι ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε μετά μέσα
στο τηγάνι το στραγγισμένο σπαγγέτι μας και ανακατεύουμε καλά να
πάει παντού η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε (όχι
πολύ αλάτι, γιατί η αντζούγια είναι αλμυρή).
Τέλειο, ορίτζιναλ και νόοοστιμο!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...