ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)
ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

 

Όχι δεν θα φάω τα πατατάκια που άφησε μισοφαγωμένα το έτερο ήμισι.
  • Ανοίγω το ντουλάπι. Πεινασμένη-ξεπεινασμένη θα κρατήσω ένα επίπεδο.Βλέπω μακαρόνια κοχύλια από αλεύρι πλήρες. Alea jacta est.
  • Βάζω νερό στην κατσαρόλα, ρίχνω μία κουταλιά λάδι, μία κουταλιά αλάτι. Βάζω καπάκι να βράσει το νερό πιο γρήγορα.
  • Κόβω μιά ντομάτα στα τέσσερα, και καθαρίζω μισό αγγούρι με ακρίβεια ιαπωνικής τεχνικής.
  • Με τις πρώτες φουσκάλες ρίχνω τα μακαρόνια (Ρίχνω λίγα παραπάνω για το έτερο ήμισι και για το γραφείο-μεσημεριανό αύριο). Έχουν ήδη περάσει 5 αγωνιώδη λεπτά.
  • Μπαίνω στο μπάνιο, θα κάνω ένα ντους, έχει πολύ ζέστη σήμερα, 100% υγρασία, κολλάω ολόκληρη, έχω να σκεφτώ και τι σάλτσα θα φτιάξω. Ρυθμίζω στους 35 βαθμούς, όσο και η θερμοκρασία έξω. Σκέφτομαι, μούμπλε-μούμπλε, μια εύκολη και αξιοπρεπή σάλτσα. Κατεβάζω τη θερμοκρασία για ένα κρύο σοκ στους 15 βαθμούς, να σφίξουν οι... το δέρμα τελοσπάντων.
  • Βγαίνω απ'το μπάνιο, μπαίνω κουζίνα. Γλάστρα με βασιλικό εν όψει. Με την μαγική ενόραση του Λάϊανο αναζητώ το γουδί. Το αναποδογυρίζω αδειάζοντας σπίρτα, αναπτήρες, κάτι λάστιχα και ένα φελό που κατά καιρούς έχουν εγκατασταθεί εκεί. Κόβω 3-4 μεγάλα φύλλα, πλένω, ψιλοκόβω, βάζω στο γουδί.
  • Μισή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκόβω, γουδί. 1-2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα. Έχει ξεμείνει από κάπου/κάποτε.
  • 2-3 κουταλιές πολύτιμο λάδι για ειδικές περιπτώσεις από ένα γνωστό στη Σπάρτη φερμένο από Ελλάδα σε μπουκαλάκι νερού.
  • Τα πλακώνω όλα μαζί.
  • Στραγγίζω τα κοχύλια με την αλάνθαστη τεχνική του τεμπέλη (άνευ τρυπητού). Δίσκος, πιάτο, σάλτσα τύπου πέστο από πάνω, σαλάτα δίπλα.
  • Aρπάζω ένα ποτήρι από τα πλυμμένα του νεροχύτη και το μπουκάλι το κρασί από το ψυγείο.
  • Κοντοστέκομαι στο σαλόνι: σαλόνι ή βεράντα; Μέχρι να αποφασίσω, τηλεκοντρόλ, βάζω να παίζει το CD από εχτές. Joao Gilberto, μαγική φωνή από Βραζιλία. Θα φάω έξω.
  • Βεραντούλα, ηρεμώ επιτέλους. Ένα ζεστό πιάτο πάστα al pesto-πες, σαλατούλα, κρασάκι, μουσικούλα. Το μενού ολοκληρώνεται όταν μπανίζω δύο φράουλες στη φραουλιά, και δύο φραμπουάζ στη φραμπουαζιά.
  • Πριν 1,5 μήνα είχα βάλει στον ήλιο σε μπουκάλα, κεράσια, τσίπουρο, ζάχαρη, κανέλα και 5-6 γαρύφαλλα για λικέρ. Δεν αντέχω να το βλέπω άλλο, ανοίγω και δοκιμάζω...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)

Ολοκληρωμένη πρόταση για την καθαρή Δευτέρα

Τα κύρια υλικά που θα ψωνίσετε είναι: χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο), καλαμαράκια κονσέρβας, ταραμάς, πατάτες, μελιτζάνες, φάβα, κολοκύθια και φυσικά μην ξεχάσετε λεμόνια. Το μενού είναι το εξής:...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)

Ψαρονέφρι, Λαχανικά και Ντιπ Γιαουρτιού (Φαγοπότι Γενεθλίων στα γρήγορα)

Υλικά (για 6 ατομα) 1 κιλό ψαρονέφρι (2 κομμάτια) 2 πιπερíτσες τσίλι 3 σκελίδες σκόρδου (κομμένες σε φέτες) Λίγο σουσάμι 1 ποτήρι Visanto 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΜΕΝΟΥ)

Καλοκαιρινό γεύμα με φίλους στη βεράντα

Το μενού Λαχανικά ψητά Συναγρίδα σουβλάκι Για επιδόρπιο διαλέξτε μια τούρτα με εξωτικά φρούτα. Λαχανικά ψητά Υλικά (Είδη λαχανικών ιδανικά για ψήσιμο): Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα στα δύο κατά μήκος,...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ