ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο φιογκάκι (Primo Gusto)
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 pummaro με μυρωδικά
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση:
  • Βράζω τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνω.
  • Καθαρίζω τα σκορδάκια και τα κόβω σε λεπτές φετούλες. Σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και ξανθαίνω τα σκόρδα (προσοχή μη μαυρίσουν!)
  • Στη συνέχεια, ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νεράκι αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνω και βράζω για 5 περίπου λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτω τα μακαρόνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα.
Είναι πολύ νόστιμα σκέτα αλλά αν θέλω πασπαλίζω και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Όταν τα μακαρόνια κρυώσουν λίγο αναδεικνύεται καλύτερα το άρωμά τους.

Καλή όρεξη!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ