ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΨΕΥΤΙΚΗ
Υλικά:
- ½ κιλό μακαρόνια (καλύτερα βίδες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 pummaro (το κλασσικό)
- 1 μικρή κονσέρβα τόνο Rio Mare (καλύτερα σε λάδι)
- λίγο λάδι
- λίγη ρίγανη
- λίγο μαύρο πιπέρι
- λίγο αλάτι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία...
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με λίγο λάδι για να τσιγαριστεί (καλύτερα την ώρα που βάζουμε το νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια).
- Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το pummaro και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε τον τόνο και χύνουμε το λάδι (ή το νερό) που υπάρχει μέσα στην κονσέρβα. Μ' ένα μαχαίρι "κόβουμε" λίγο τον τόνο για να μην είναι ένα μεγάλο κομμάτι.
- Ρίχνουμε τον τόνο στην σάλτσα και ξανανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (δοκιμάζοντας την γεύση). Ξαναματανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Ο χρόνος μαγειρέματος της σάλτσας είναι περίπου 20 λεπτά (όσο χρειάζεται να βράσει το νερό και να ετοιμάσουμε την μακαρονάδα).
- Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, αδειάζουμε όλη την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα (και ναι, σωστά μαντέψατε) ξαναματανακατεύουμε πάλι.
Καλή επιτυχία...
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...