Εκτέλεση:
Πλύνετε τις πράσινες πιπεριές. Βγάλτε το κοτσάνι και τους σπόρους χωρίς να τις κόψετε.
Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνετε τις πιπεριές τηγανίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές μέχρι να λεπτύνει η φλούδα τους. Κατόπιν βγάλτε τις από το τηγάνι.
Κόψτε τον σολωμό σε κύβους και τις πιπεριές σε φέτες.
Βράστε τα μακαρόνια αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Γαρνίρετε με τον βασιλικό τις πιπεριές και 2 κουταλιές ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ραντίστε με 2 κουταλιές λάδι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε προσεκτικά και σερβίρετε.
Πλύνετε τις πράσινες πιπεριές. Βγάλτε το κοτσάνι και τους σπόρους χωρίς να τις κόψετε.
Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνετε τις πιπεριές τηγανίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές μέχρι να λεπτύνει η φλούδα τους. Κατόπιν βγάλτε τις από το τηγάνι.
Κόψτε τον σολωμό σε κύβους και τις πιπεριές σε φέτες.
Βράστε τα μακαρόνια αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Γαρνίρετε με τον βασιλικό τις πιπεριές και 2 κουταλιές ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ραντίστε με 2 κουταλιές λάδι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε προσεκτικά και σερβίρετε.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...