Εκτέλεση:
- Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι.
- Σε ένα τηγανάκι, τσιγαρίζουμε το ζαμπόν με τα μανιτάρια και ρίχνουμε πιπέρι και δυόσμο
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω τους τα μανιτάρια με το ζαμπόν
- Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε γυάλινο ταψί για φούρνο
- Ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με πολύ τυρί
- Ψήνονται στο φούρνο σε περίπου 25’ όταν το τυρί λιώσει και η κρέμα έχει απορροφηθεί

Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...