Εκτέλεση:
Από βραδύς πλένουμε καλά τις φράουλες, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Το πρωΐ βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι και να μαλακώσουν οι φράουλες, περίπου 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις πολτοποιούμε με πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Από βραδύς πλένουμε καλά τις φράουλες, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Το πρωΐ βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι και να μαλακώσουν οι φράουλες, περίπου 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις πολτοποιούμε με πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...