Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την κρέμα όπως και στο παγωτό κρέμα (δείτε βασική συνταγή). Την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις φράουλες, τις πλένετε και τις βάζετε στο μπλέντερ να λιώνουν. Αφού τις λιώσετε,προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φράουλα με τη ζάχαρη. Βάζετε στην παγωτομηχανή και παγώνετε.
Ετοιμάζετε την κρέμα όπως και στο παγωτό κρέμα (δείτε βασική συνταγή). Την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις φράουλες, τις πλένετε και τις βάζετε στο μπλέντερ να λιώνουν. Αφού τις λιώσετε,προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φράουλα με τη ζάχαρη. Βάζετε στην παγωτομηχανή και παγώνετε.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...