ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ
Yλικά:
- 1 φάκελο σκόνη για σαντιγί
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)
- μισό κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 ποτήρι μικρό μπράντυ
- 1 κουτάκι κερασάκια
- 1 κουτάκι ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα κοκτέηλ (διάφορα
αποξηραμένα φρούτα- υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ, αλλιώς βάλτε ό,τι
αποξηραμένο φρούτο θέλετε, βερίκοκα, παπάγια κλπ)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε τη σκόνη για σαντιγύ με το ποτήρι το φρέσκο γάλα για 5
λεπτά.
- Προσθέτετε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και συνεχίζετε το
χτύπημα.
- Στο μεταξύ, έχετε μουλιάσει τα ψιλοκομμένα φρούτα στο μπράντυ
και τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα.
- Ανακατεύετε απαλά και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη.
- Κάθε 1 ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε για να γίνει πιο
αφράτο.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...