ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

 

Υλικά:
  • 2 και 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
  • 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση με λίγα λιπαρά)
Εκτέλεση:
  • Σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε με προσοχή το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα.
  • Όταν η κρέμα πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας σε αραιά διαστήματα. Όταν η κρέμα κρυώσει εντελώς προσθέτουμε και το γιαούρτι, ανακατεύοντας προσεχτικά για να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα.
  • Το βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο και στην κατάψυξη. Μετά από 1-2 ώρες ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η ψύξη του ψυγείου μας, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές, έτσι ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο.
  • Τέλος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, μέχρι τη στιγμή που θα το σερβίρουμε.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Μπορούμε να αφαιρέσουμε την βανίλια και να προσθέσουμε 2 κουταλιές κακάο και 4 κουταλιές ζάχαρη επιπλέον στο γάλα όταν το ζεσταίνουμε ή να λιώσουμε μαζί με το γάλα λίγη σοκολάτα.
Για παγωτό μόκα, στο γάλα μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας κοφτή στιγμιαίο καφέ, μαζί με μια κουταλιά κοφτή της σούπας κακάο (προαιρετικά) και πάλι 4 κουταλιές ζάχαρη επιπλέον.
Τέλος και στις δύο παραλλαγές μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα όταν έχει κρυώσει για δυνατότερο άρωμα και γεύση, λίγο λικέρ της αρεσκείας μας π.χ. λικέρ του καφέ ή λικερ κακάο.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα είναι πολύ νόστιμο ελαφρύ και υγιεινό και περιμένω τα σχολιά σας.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ