ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ

 

Υλικά:
  • 4 κρόκους αβγών
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και μια κούπα, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πηκτό και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει (μπέν μαρί).
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλάτι το βούτυρο και το χυμό λεμόνι. Η κρέμα είναι έτοιμη μόλις δέσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζουμε, χτυπάμε για λίγο στο χέρι ή το μίξερ, το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη και παγώνουμε τελείως.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ