Εκτέλεση:
Αγγέλα η Σαλονικιά.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
- Ανακατεύουμε μ'ενα κουτάλι τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε τη σοκολάτα με λίγο νερό σ'ενα κατάλληλο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων, για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
- Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι το μείγμα κρόκων, σοκολάτας και τη μαρέγκα, προσθέτοντάς τα ένα-ένα.
- Σε μια μεταλική φόρμα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Αγγέλα η Σαλονικιά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...