ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

 

Υλικά:
  • 400 γραμ. ζαχαρουχο γάλα
  • 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5 αβγά
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση:
  • Αραιωνουμε το ζαχαρούχο με νερό έτσι ώστε το τελικό υγρό να είναι 1 λίτρο.
  • Κρατάμε ένα φλυτζάνι από αυτό στην άκρη μέσα στο οποίο λιώνουμε το κορν φλάουρ.
  • Χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε στο μείγμα γαλα, κορν φλαουρ.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το αραιωμένο ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μίγμα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 σκεύη και στο ένα αρωματίζουμε με τη βανίλια ενώ στο άλλο προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί
Ανάλογα με την επιθυμία μας σερβίρουμε είτε σε ατομικά μπολάκια είτε σε ένα μεγαλύτερο σκεύος.
Για να πετύχουμε τη διχρωμια άσπρο-καφέ σερβίρουμε ταυτόχρονα και από τις δύο κρέμες στις δύο αντίθετες πλευρές του μπολ. Δεν ανακατεύονται.

Καλή επιτυχία.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ