Εκτέλεση:
Για να πετύχουμε τη διχρωμια άσπρο-καφέ σερβίρουμε ταυτόχρονα και από τις δύο κρέμες στις δύο αντίθετες πλευρές του μπολ. Δεν ανακατεύονται.
Καλή επιτυχία.
- Αραιωνουμε το ζαχαρούχο με νερό έτσι ώστε το τελικό υγρό να είναι 1 λίτρο.
- Κρατάμε ένα φλυτζάνι από αυτό στην άκρη μέσα στο οποίο λιώνουμε το κορν φλάουρ.
- Χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε στο μείγμα γαλα, κορν φλαουρ.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το αραιωμένο ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μίγμα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 σκεύη και στο ένα αρωματίζουμε με τη βανίλια ενώ στο άλλο προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί
Για να πετύχουμε τη διχρωμια άσπρο-καφέ σερβίρουμε ταυτόχρονα και από τις δύο κρέμες στις δύο αντίθετες πλευρές του μπολ. Δεν ανακατεύονται.
Καλή επιτυχία.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...