Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το ζουμί της κονσέρβας σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει απαλό σιρόπι
- Προσθέτουμε το γιαούρτι στο σιρόπι, ανακατεύουμε καλά, και τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας το μίγμα, ανά μισάωρο
- Πολτοποιούμε τα βερίκοκα και τα προσθέτουμε κι αυτά στο αρχικό μίγμα.
- Σερβίρουμε σε μπολ παγωτού, αφού έχουμε αφήσει το μίγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, ανακατεύοντας το που και που.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ δροσιστικό και δεν λιγώνει. Δεν το έχω δοκιμάσει με άλλα φρούτα σε κονσέρβα, αλλά φαντάζομαι γίνεται. Αν δοκιμάσετε παραλλαγές, ενημερώστε μας :-)
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...