- 1200 γραμ. αλεύρι
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 150 γραμ. αμύγδαλα
- 2 αβγά
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- λίγο γάλα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- αρκετές φράουλες μετρίου μεγέθους
- σιρόπι φράουλας
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
- μισό κουταλάκι ζάχαρη άχνη
- Ασπρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε με λίγο από το βούτυρο γάλακτος και τα αφήνουμε να ???
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αν χρειαστεί να την κάνουμε πιο μαλακή προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα.
- Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, φτιάχνουμε την τάρτα και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
- Όταν βγάλουμε τη τάρτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τη γαρνίρουμε με τις φρέσκιες φράουλες και την κρέμα γάλακτος, που έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη άχνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...