Εκτέλεση:
Επίσης, το σκεύος να είναι 3 φορές μεγαλύτερο από την ποσότητα του φρούτου.
Καλή επιτυχία!
- Πλένετε τις φράουλες κι αν θέλετε τις κόβετε.
- Βάλτε τες σε δοχείο που χωράει 3 λίτρα με το χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε το δοχείο στα μικροκύματα και δώστε του τη μεγαλύτερη ένταση για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το φρούτο.
- Προσθέστε τη ζάχαρη κι ανακατέψτε καλά. Βάλτε πάλι στα μικροκύματα στη μεγάλη του ένταση για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρει το επιθυμητό πήξιμο.
- Ανάμεσα στα 12 λεπτά, σταματήστε κι ανακατέψτε 1 φορά. Συνήθως είναι έτοιμη σε αυτό το χρόνο. Βγάλτε όμως λίγη σ' ένα πιατάκι και δοκιμάστε την μόλις χλιάνει.
- Γεμίστε ζεστά βάζα με ζεστή μαρμελάδα
Επίσης, το σκεύος να είναι 3 φορές μεγαλύτερο από την ποσότητα του φρούτου.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...