ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά:
- 6 κομμάτια κοτόπουλο (προτιμούμε τα μαύρα μέρη της κότας)
- λίγο λάδι για τσιγάρισμα
- χυμός ενός μεγάλου λεμονιού
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς την πράσινη ουρίτσα) σπασμένες
- 10-20 μαύρες ελιές
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 3 ποτήρια ζωμό από κοτόπουλο
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι να τσιγαριστεί μαζί και μετά τον σκόρδο τις ελιές και την κανέλα.
- Τους δίνουμε ένα γύρο στην κατσαρόλα, βάζουμε το λεμόνι και αμέσως τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Η σάλτσα του φαγητού θα είναι αραιή και θα την βάλετε μαζί με το κοτόπουλο πάνω από ένα βουναλάκι κους κους στο πιάτο σας ή σε μεγάλη πιατέλα.
- Σκόρδα, ελιές και κανέλα να μείνουν στην κατσαρόλα μόνο για 5 δευτερόλεπτα, αμέσως να βάλουμε το λεμόνι να ανακατέψουμε και μετά αμέσως τον ζωμό.
- Μην δοκιμάσετε να βάλετε έτοιμο χυμό λεμονιού. Πάρτε ένα λεμονάκι και σφίξτε το. Επειδή το λεμόνι θα μαγειρευτεί με το κοτόπουλο για τόση ώρα είναι σημαντικό ο χυμός να είναι αγνός χωρίς άλλα σκευάσματα για να μην αλλοιωθεί η γεύση.
- Επίσης καλό θα ήταν να βάζαμε τα ¾ του χυμού από το λεμόνι και ακολούθως όταν το φαγητό θα είναι σχεδόν ψημένο να δοκιμάσουμε και αναλόγως να προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό. Έτσι θα αποφύγουμε την πιθανότητα να είναι υπερβολικά ξινό το φαγητό από το λεμόνι.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...