ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΡΥΖΙ
Υλικά:
- Φιλετάκια απο ΜΠΟΥΤΙ κοτόπουλο, χωρις πέτσα. Οχι στήθος (γίνεται στεγνό)
- ΠΟΛΥ σκόρδο, περίπου ενα ολόκληρο για 4-5 φιλετάκια
- ΠΟΛΥ μαϊντανό, περίπου ενα ματσάκι. Η αν θέλετε φρέσκο κόλιανδρο (πράσινο, οχι το μπαχαρικό)
- Λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Για το ρύζι: Ρύζι μπάρμπα μπεν η ανάλογο, λάδι, λεμόνι (ξύσμα και χυμό), μαϊντανό, αλάτι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Τι κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε σκόρδο και μαϊντανό. Τα βάζουμε σε μπωλ, όχι μεταλλικό, μαζί με το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με λάδι τόσο οσο να αλειφτούν τα φιλετάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάτα. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες (εγω το αφήνω ενα βράδυ).
- Βάζουμε τα φιλετάκια σε ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ώσπου να ψηθεί καλά το κοτόπουλο (όταν το τρυπάμε με μαχαίρι, να βγαίνει διαφανές υγρό, όχι ροζ)
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...